DB Schenker viert Grand Opening met drie evenementen

Home / Reviews / 3-daags evenement voor DB Schenker

In deze review vertellen we over de samenwerking, de organisatie en het evenement zelf van de Grand Opening van de nieuwe DB Schenker-locatie nabij Schiphol Amsterdam. 

Het betrof een 3-daags evenement voor de opening van ons nieuwe pand. Het hoogtepunt was het evenement voor onze klanten, echter de overige dagen waren zeer zeker niet minder succesvol. In tegendeel; alle 3 de evenementen hadden hun eigen stijl en pasten precies bij het publiek.

DB Schenker heeft al een jarenlange samenwerking met Commanderie. Met de opening van Amsterdam 2.0 draait DB Schenker mee in de top op wereldniveau. Er is dus volop aanleiding om aandacht te besteden aan dit heugelijke moment.

Doordat Commanderie de tijd neemt is het mogelijk om een op maat evenement te maken dat helemaal bij ons product en bedrijf past. Het voordeel van Commanderie vind ik dat er één centraal aanspreekpunt is. De lijnen zijn kort, er is snelle follow up en goede communicatie wat resulteert in een gedegen professionele voorbereidingsfase. Door het gebruik van een draaiboek is voor iedereen duidelijk wat er gaat gebeuren en is er een goede structuur.

Van creatie tot uitvoering

Commanderie heeft eerst samen met DB Schenker de doelstellingen en uitgangspunten bepaald. Daarna heeft Commanderie Events een creatief voorstel gemaakt met een passende invulling voor de verschillende doelgroepen. Het resultaat was drie verschillende evenementendagen;

  • Het relatie-event waarbij de meest voorname klanten vanuit de hele Wereld over kwamen.
  • Een bijeenkomst voor alle betrokken partijen bij de bouw van de locatie en onze leveranciers.
  • De familiedag voor de medewerkers en hun gezinnen.

Commanderie heeft het concept bedacht en de complete organisatie en uitvoering verzorgd. De sfeervolle inrichting, vriendelijke bediening en high-end catering werd ook door Commanderie verzorgd.

Wij hebben na afloop mooie reacties mogen ontvangen, maar ook tijdens het evenement zelf waren de gasten enorm onder de indruk en dit werd terplekke met ons gedeeld.

Creating memories

Door het persoonlijke uitnodigingstraject waren de aanmeldingen boven verwachting en waren vrijwel alle gasten op de dag zelf aanwezig. Gasten arriveerden op de nieuwe locatie en zagen het prachtig uitgelicht pand. Gasten liepen over een rode loper terwijl in verschillende presentatiestations het verhaal van DB Schenker werd verteld. Op het einde van de rode loper stond een “blackbox”; een stijlvolle ruimte waar de gasten zich meteen op hun gemak voelen.

Voor de eerste dag had Commanderie een concept uitgewerkt waarbij er veel gelegenheid was voor de gasten om te netwerken. Voordat gasten aan tafel gingen werden amuses en het voorgerecht uitgeserveerd. Daarna gingen gasten aan tafel en volgden verschillende bijzondere acts en speeches, afgewisseld met verschillende gerechten. Het dessert werd bij de naborrel uitgeserveerd.

Op de tweede dag zorgde een uitgebreide borrel met toegankelijk, maar luxe streetfood voor de juiste sfeer om de betrokken partijen bij de bouw een trots en gewaardeerd gevoel te geven. Op de derde dag waren ook kinderen uitgenodigd. Er was van alles te doen, maar de nostalgische zweefmolen was het absolute hoogtepunt voor groot en klein. Het was een evenement dat de gasten nog lang bij zal blijven! Creating memories!

Commanderie is een zeer professioneel bedrijf met fantastische medewerkers. Wij geven een score van 4,5 uit 5! Commanderie ontzorgt en houdt het hoofd koel.

Lea Hennus, Management Assistant Schenker Logistics Nederland B.V.

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op