Condoleance

Home / Events / Condoleance

Na het afscheid van jouw dierbare is het fijn om samen te zijn met familie en vrienden tijdens de condoleance. Bij De Commanderie zijn er verschillende ruimtes waar je in besloten kring tijdens een koffietafel na kunt praten, herinneringen kunt ophalen en jouw dierbare kunt herdenken. Wij begrijpen dat er veel komt kijken bij het regelen van een uitvaart en daarom nemen wij de zorg uit handen voor de condoleance.

Een stukje zorg uit handen

De Commanderie verzorgt de condoleance zowel op locatie als in onze gasterij en neemt een stukje zorgen uit handen in deze moeilijke tijden. Op korte termijn regelen wij dat de locatie wordt ingericht en hierbij verliezen wij de wens van de overledene niet uit het oog. De aankleding, het eten en drinken en de service worden hier geheel op aangepast. Omdat wij tenten, meubilair, bloemstukken, verlichting etc. zelf in huis hebben zijn de mogelijkheden groot en kunnen we alles snel realiseren.

Afscheidsceremonie bij De Commanderie

Afscheid nemen hoeft niet aan een plek te zijn gebonden. Zo kun je in een uitvaartcentrum of crematorium de uitvaart regelen, maar ook thuis, in de tuin, of in de favoriete horecagelegenheid, zalencentrum, sportkantine of in een zaal in bijvoorbeeld het dorpshuis. Het is belangrijk dat een afscheid past bij wie jouw overleden dierbare was. De locatie van de afscheidsceremonie of receptie speelt hierbij een belangrijke rol.

Zaalhuur bij een uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart is een ruimte of zaal in bijvoorbeeld een zalencentrum, restaurant of ander type horecagelegenheid misschien niet het eerste waar je aan denkt, omdat deze vooral ook voor bijvoorbeeld huwelijksfeesten, verjaardagen en jubilea worden gehuurd. Maar waarom dan niet voor een uitvaart? Een zaal in bijvoorbeeld een restaurant of evenementlocatie kan dan een mooie plek zijn als je nét even een andere omgeving zoekt. Het kan daarom de ideale keuze zijn voor een persoonlijk en intiem afscheid.

In een gehuurde ruimte binnen een horeca- of evenementlocatie kun je met gastvrijheid en een goed verzorgd afscheid regelen. Op een locatie die past bij hoe jouw overleden dierbare was. Jouw lokale uitvaartverzorger weet precies wat er bij komt kijken als je een uitvaart of afscheidsreceptie wilt organiseren op een externe locatie. Hieronder vindt je een aantal voordelen van zaalhuur bij een uitvaart op een rij:

Neem de tijd

In een zalencentrum, evenementlocatie of horecagelegenheid met zaalverhuur kun je vaak zelf kiezen hoe lang je deze ruimte huurt. Je bent er dus vrij in hoelang je het afscheid wilt laten duren. Zo kun je in alle rust afscheid nemen. En kun je voor extra sfeer bijvoorbeeld ook ’s avonds een afscheid organiseren, als je dat wilt. Het is wel belangrijk om goed te informeren bij de betreffende locatie wat de mogelijkheden zijn qua tijd en eventueel andere evenementen die mogelijk op het beoogde moment plaatsvinden.

Past het in het budget?

Een afscheidsdienst in een zalencentrum, evenementlocatie of horecagelegenheid kan voor een beperkt budget, maar het is ook mogelijk om het afscheid wat grootser te organiseren als het budget dat toelaat. Het is maar net wat het beste past. Als jouw overleden dierbare een uitvaartverzekering had, kun je het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering gebruiken voor de zaalhuur. Zo is het mogelijk om op een passende plek afscheid te nemen van jouw overleden dierbare.

Uitgebreide cateringmogelijkheden

Het voordeel van het huren van een zaal/evenementlocatie, is dat er vaak ook cateringmogelijkheden zijn. Naast de bekende koffie & thee met cake, zijn er vaak tal van andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een lunch, borrel met hapjes. Het is maar net wat het beste aansluit op de wensen van uw dierbare. Zodat een afscheid een laatste dierbare herinnering wordt, op een herinnering die past bij wie jouw overleden dierbare was.

Wij denken graag met je mee voor dat laatste moment met elkaar.

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op