Terugblikken en vooruitkijken met Sjef en Noor

Home / Nieuws / Terugblikken en vooruitkijken met Sjef en Noor

Het is bijna tijd voor oliebollen, ploppende champagnekurken en knallend vuurwerk. Want nog héél even geduld en 2020 is een feit. Voor Sjef en Noor, die aan het roer van De Commanderie staan, is het zo vlak voor het nieuwe jaar een goed moment om terug te blikken op ‘hun’ bijzondere 2019. Én om vooruit te kijken naar wat er het komende jaar allemaal te gebeuren staat…

Jubileumjaar 2019
Het jaar is bijna op z’n eind; 2019 is op een háár na voorbij. Een bijzonder jaar. En niet alleen omdat Sjef en Noor in februari trotse ouders van baby Suus werden. Het was ook het jaar van het 12,5-jarig bestaan van De Commanderie. Ze verzorgden feesten, bijeenkomsten en evenementen, openden hun tijdelijke pop-uprestaurant Sjef’s Table, staken hun website in een anders jasje, namen een nieuw terras met speeltuin in gebruik en deelden kerstbomen uit aan hun klanten. En dat is nog maar een kleine greep uit het geheel. “Het was een bomvol, maar mooi jaar”, aldus het ondernemersduo.

Terugblikkend op 2019 heeft het jaar veel weg van één grote marathon. Want met het aantal evenementen dat het team van De Commanderie draaide, is een fikse prestatie neergezet. Van vergaderingen tot bruiloften en van condoleances tot totaalevenementen; er werd vol overgave geregeld en gewerkt. “Wij zijn ontzettend trots op ons team. Of we nu voor een klein onderdeel van een event werden ingevlogen of álles van voor tot achter moesten regelen, ons team heeft er steeds opnieuw gezamenlijk de schouders onder gezet. Fantastisch is dat!”

Hoogtepunten van het jaar
Het hoogtepunt van 2019? Voor Sjef en Noor was het de teamprestatie die zij vlak voor kerst leverden. “We hebben nog nooit zó veel partijen in 1 week mogen verzorgen. Een gewéldige ervaring.” En misschien wel de mooiste review kwam van een nieuwe opdrachtgever uit Limburg. “We reisden samen met 8 koks en 20 man bediening voor 2 events naar het zuiden af, en voorzagen 3 dagen lang ruim 1.000 gasten van eten en drinken. De opdrachtgever liet weten zeer tevreden met onze service te zijn. Dat was toch wel een van dé complimenten van dit jaar.”

Maar eerlijk is eerlijk: waar gewerkt wordt, wordt ook wel eens een schoonheidsfoutje gemaakt. Gevraagd naar blunders van het afgelopen jaar, is het antwoord snel gegeven. “Ook wij vergeten wel eens wat. Laatst nog; het uitserveren van de desserts in Het Chalet…” Gelukkig zijn dat uitzonderingen op de regel, die in zo’n geval netjes worden opgelost. Dat er overwegend in opperste concentratie gewerkt wordt, betekent overigens ook dat er zo nu en dan gelegenheid nodig is om stoom af te blazen. “Iedereen was bijvoorbeeld súper blij toen de laatste desserts voor kerst uitgegeven waren. Dat was denk ik het moment van de grootste glimlachen dit jaar”, zo vertellen de ondernemers.

Vooruitkijken naar 2020
Sjef en Noor brengen oud en nieuw met familie, vrienden, en – je zag het vast al aankomen – lekker eten en drinken door. In de aanwezigheid van hun dierbaren, een goed glas champagne en een gastronomisch verantwoorde oliebol maken zij zich op voor het komende jaar. Want met het einde van 2019 in zicht, wordt het ook tijd om vooruit te kijken naar 2020. Het duo heeft vooral veel zin in de verhuizing die op stapel staat. “Want komend jaar gaan wij náást De Commanderie wonen”, vertellen de twee enthousiast.

Hun voornemens op zakelijk gebied? “De voorwaarden voor ons personeel verbeteren en met veel nieuwe collega’s één team blijven vormen.” En gasten in de Gasterij en op locatie zullen ook merken dat er een nieuw jaar begonnen is. “We gaan werken met vernieuwde gerechten, kersverse gezichten op de werkvloer en gloednieuwe cateringgadgets”, vertellen Sjef en Noor. Maar wees gerust: wat de handelswijze betreft blijft De Commanderie haar oude vertrouwde zelf. Want wat ze in 2020 vooral heel erg hetzélfde zullen blijven doen, is ervoor zorgen dat de verwachtingen van de gasten méér dan overtroffen worden, zo verzekeren de ondernemers.

“We laten ons verrassen”
Na een korte vooruitblik op 2020 en de verwachtingen die ze van dat jaar hebben, komen de twee tot de conclusie dat ze zich vooral graag laten verrassen door de komende 365 dagen. “Wat betreft de mooie events die we mogen verzorgen, bijvoorbeeld. We hebben al veel aanvragen ontvangen, maar krijgen ook vaak last minute opdrachten binnen. Snel schakelen, daar zijn we immers sterk in. Dus wat ons 2020-hoogtepunt gaat worden…wie zal het zeggen?!”

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op