Zo maak je een pakkende uitnodiging voor jouw personeelsfeest

Home / Nieuws / Zo maak je een pakkende uitnodiging voor jouw personeelsfeest

Is het weer tijd voor een goed personeelsfeest? Om ervoor te zorgen dat iedereen de beoogde datum vrijhoudt, moet je je medewerkers uitnodigen. Het liefst op een aanlokkelijke manier. Een pakkende uitnodiging maken is soms lastig, maar het document zet wel de toon. Hieronder dan ook 4 tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Maak je uitnodiging visueel aantrekkelijk
Een pakkende uitnodiging is vaak overzichtelijk, kort en krachtig. Hele lappen tekst schrikken namelijk af. Bedenk dus vooraf goed wat je in de uitnodiging wilt zeggen. Ook een mooie lay-out helpt mee. Die maakt het aantrekkelijk om de uitnodiging te lezen. En bedenk vooraf ook of je het personeelsfeest een thema geeft. Zo ja, zorg dan dat de uitnodiging bij het thema past.

Tip 2: Gebruik een online tool
Er zijn veel handige websites om een leuke en pakkende uitnodiging vorm te geven. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Canva, Crello of Helloprint. De programma’s zijn erg gebruiksvriendelijk en hebben veel sjablonen om inspiratie uit te halen of om zelf te gebruiken.

Tip 3:  schakel zo nodig een professional in
Mocht je de uitnodiging niet helemaal zelf willen ontwerpen, dan kun je altijd nog aankloppen bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Mocht je een speciale feestlocatie geboekt hebben, dan kan ook die vaak de uitnodigingen verzorgen. Zo ook bij De Commanderie. Als onze klanten er behoefte aan hebben, nemen wij ook de uitnodigingen voor onze rekening. Succes gegarandeerd!

Tip 4: Wees op tijd met versturen
Zorg dat je de uitnodiging ruim voor het personeelsfeest verstuurt, zodat iedereen de datum tijdig weet en er rekening mee kan houden in zijn of haar planning. Zo wordt er ook van tevoren al over het feest gesproken en heeft iedereen voorpret. Wat daarnaast een mogelijkheid is: een aantal maanden vooraf een vooraankondiging te sturen. Een zogenoemde ‘save the date’.

Voorbeelduitnodiging
Benieuwd hoe een pakkende uitnodiging er heel concreet uitzien? Klik dan hier om een voorbeeld te bekijken.

Hopelijk helpen de tips en het voorbeeld je om de perfecte uitnodiging te maken en verstuur je binnenkort dé opmaat voor een geweldig personeelsfeest. Want je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Feest ze!

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op