Van kindercarnaval tot het nieuwe Duvelbal; de voorbereidingen zijn begonnen!

Home / Nieuws / Van kindercarnaval tot het nieuwe Duvelbal; de voorbereidingen zijn begonnen!

Nog maar een kleine 2 weken en het mooiste feest van het jaar barst weer los. En dus is het voor De Commanderie de hoogste tijd om de laatste voorbereidingen te treffen. Dat is dit jaar allesbehalve een routineklus, want ze gaan het helemaal anders aanpakken. “Op carnavalszaterdag organiseren we nu ook het Duvelbal. Een feest met bandjes, een dj en foodcorners, waar optochtkijkers na afloop terechtkunnen om een bodem te leggen voor de rest van de avond. Wij willen op die manier optimaal onderdak bieden aan de échte feestganger.”

Het Duvelbal is de opvolger van het Duvelfist, dat de afgelopen 11 jaar bij De Commanderie in huis plaatsvond. Ook het Duvelbal betekent weer feest voor jong en oud. Maar waar het Duvelfist pas later op de avond begon, gaan de deuren van het Duvelbal al om 18.00 uur open. De Commanderie-eigenaresse Noor: “We hebben een zaal waar de hele avond bandjes spelen én een zaal met een dj. En er zijn foodtrucks met allerlei carnavalshappen. Eenmaal binnen hoef je de rest van de avond dus nergens meer naartoe. Want er is voor ieder wat wils!”

Het Duvelbal; grootser en met meer publiek
Het was andere jaren nog wel eens behelpen voor de echte carnavalsganger, zo vond Noor. “Want na de optocht thuiskomen, op de bank neerploffen en wachten tot het feest ’s avonds weer zou losbarsten, betekende in de praktijk vaak ‘inkakken’. Jammer! Daarom introduceren we dit jaar het Duvelbal. Nu kan iedereen die dat wil lekker doorpakken in de aanloop naar het feest van die avond. Gezellig in carnavalssferen blijven en een bodem leggen bijvoorbeeld. Want om 20.00 uur barst het feest los met kapellen in onze Tuinkamer en dj Ruud in Het Café. Dan is een bodem wel wenselijk”, zo stelt ze lachend.

En dus zijn de gesprekken met de leveranciers inmiddels in volle gang, is er nieuwe carnavalsversiering ingeslagen en zijn 150 verschillende carnavalsverenigingen aangeschreven. “Die zoeken vaak een leuke plek om even rustig wat te eten. Nou, ook dat kan nu dus bij ons!” Noor stelt het wel spannend te vinden, zo’n nieuw concept. “Want wil je naar het Duvelbal komen, dan hoef je je van tevoren niet aan te melden, zo hebben we besloten. Best wel een gok voor ons. Maar het concept is zó leuk, dus wij hebben er vertrouwen in!”

Ook de vertrouwde carnavalsevenementen
Naast de voorbereidingen voor het nieuwe Duvelbal, zijn ze bij De Commanderie natuurlijk ook al druk bezig met de andere feesten die er tijdens carnaval plaats zullen vinden. Noor: “We zijn op maandag weer residentie voor C.V. de Stalplekkers. Dat is heerlijk; ieder halfuur een nieuwe bus met feestgangers, en dus ook ieder halfuur nieuwe gasten om voor te zorgen. En ook dit jaar is er weer het kindercarnaval, waar zowel de peuters als de kleuters een eigen plek hebben.” Ook voor die gelegenheden wordt inmiddels alles in gereedheid gebracht. “Tot aan de liters ranja en de 350 chipzakjes voor het kindercarnaval aan toe.”

Waar Noor zelf het meest naar uitkijkt? Vooral naar het moment dat het nieuwe concept werkelijkheid wordt. “We zijn ontzettend benieuwd hoe het Duvelbal gaat uitpakken! Oh, en ook naar het moment dat onze kinderen meecarnavallen.” Hoe ze zelf verkleed gaat, daar heeft ze vanwege alle drukte nog niet echt over nagedacht. “We proberen als team wel altijd wat leuks te verzinnen. We zijn een jaar als duvels gegaan bijvoorbeeld, en we zijn ook een keer een rugbyteam geweest. Maar wat het dit jaar worden gaat, daar moeten we ons nog over buigen. Dat blijft dus nog even een verrassing!”

In de carnavalsstemming komen
Met de nodige voorbereidingen al getroffen, zit de carnavalsstemming er al redelijk goed in. Wat Noor nog meer gaan doen om in hogere carnavalssferen te komen? “Als sponsor van de Carnavalsstichting mogen Sjef en ik op donderdag naar het Kruikenconcert. Dat helpt ook wel lekker mee voor de sfeer. En we rijden dit jaar misschien zelf in de optocht van Riel of Goirle mee. Met een foodtruck! Om te flyeren voor het nieuwe Duvelbal. En voor de rest komt die sfeer tijdens carnaval eigenlijk altijd vanzelf. In de stemming komen, daar hebben we nooit moeite mee!”

De enige keerzijde van een geslaagd carnaval: het schoonmaken naderhand. “We zetten in op een kleine 1.500 gasten gedurende 3 dagen, dus een grote schoonmaak zal wel nodig zijn. We reserveren altijd 1 of 2 dagen om ons pand van boven tot onder te poetsen, dus dat gaat ook dit jaar weer het geval zijn, denk ik. Al zijn we tegen die tijd gewoon weer fris en fruitig hoor. En een goed feest doet wonderen. Ook voor de sfeer tijdens het schoonmaken…”

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op