How to: een fiscaal aftrekbaar bedrijfsfeest houden

Home / Nieuws / How to: een fiscaal aftrekbaar bedrijfsfeest houden

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

De Commanderie, Catering, Jubileum, Personeelsfeest, feest

Een bedrijfsfeest in je eigen bedrijfspand organiseren is niet alleen ontzettend handig, maar ook een stuk voordeliger dan buitenshuis. Je kunt je bedrijfsfeest dan namelijk zo organiseren dat het fiscaal aftrekbaar is. Hoe je dat doet, leggen wij hieronder in een notendop uit.

Feesten op de werkplek
Wil je ervoor zorgen dat een bedrijfsfeest fiscaal aftrekbaar is, dan moet het event ‘op de werkplek’ gehouden worden. Op de werkvloer, in de kantine of in een tent op het parkeerterrein bijvoorbeeld. Andere vestigingen van het bedrijf worden overigens ook als de eigen werkplek gezien.

Tijdens een personeelsfeest op de eigen locatie mag een nihilwaardering worden toegepast. De werkgever betaalt dan geen belasting over de kosten, en spreekt de zogenaamde ’vrije ruimte’ van het personeel niet aan. Het onbelaste budget per werknemer per jaar blijft dus intact.

Werkkostenregeling                                                                                                                                                                           Wil jij jezelf en je personeel trakteren, dan is een bedrijfsfeest of bedrijfsevenement op je eigen terrein dus een interessante mogelijkheid. Sinds 2015 werkt deze specifieke optie in je voordeel; jouw evenement valt hierdoor namelijk niet binnen de werkkostenregeling (WKR). Vanwege die regeling is het in principe niet meer mogelijk om de kosten van een feest fiscaal of te trekken. De kosten worden zelfs als loon gezien, en er moet dus loonbelasting over betaald worden. Maar personeelsfeesten op de eigen werkplek vormen daar een uitzondering op.

Bedrijfsfeest op locatie
Er zijn enorm veel aspecten waaraan je moet denken bij het organiseren van een bedrijfsfeest. Wil je zelf met de organisatie aan de slag? Dan is ons blog ‘Hoe organiseer je een bedrijfsfeest op eigen locatie?’ een aanrader. Hierin vind je de stappen die genomen moeten worden voor het organiseren van een zakelijk evenement.

Mocht je het liever compleet uit handen willen geven, dan kun je natuurlijk altijd een evenementenbureau inschakelen. De Commanderie is een full service evenementenbureau en helpt je graag. Het organiseren van totaalevenementen is waar wij goed in zijn. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we een evenement tot een succes kunnen maken. En hoe we ervoor zorgen dat er nog lang over wordt nagepraat. CREATING MEMORIES is dan ook onze missie.

Hulp bij de organisatie nodig?
Geïnspireerd door deze informatie en helemaal enthousiast over het organiseren van een fiscaal aftrekbaar bedrijfsfeest? Mocht je meer willen weten over wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Samen herinneringen maken?

Bel of mail, deel je wensen en laat je inspireren.

Neem contact op